Selasa, 3 April 2012

Prebiu Super Spontan Episod 1



SHARE ARTIKEL NI DI FACEBOOK



Giler lambat aku nak post pasal Super Spontan ni padahal hari Jumaat dah memang start benda ni.

Ni serba ringkas saper yang terlibat dalam rancangan ni

Pengacara rancangan ni Adibah Noor, Pengulas rancangan ni Afdlin Shauki,Harun Salim Bachik dan Amir Raja Lawak (yang kecik tu)

Untuk peserta-peserta aku dah bahagikan kepada 2 kumpulan

Kumpulan Angsa Ganas

Zizan Maharaja Lawak
Tauke Maharaja Lawak
Suhaimi Yusof Maharaja Lawak Mega
Zahid AF
Nana AF
Rahim R2 Maharaja Lawak
Riezman Kuzaimi

Pengurus : Rashid Salleh


Kumpulan Beruang Comel

Johan Maharaja Lawak
Yasmin Hanif
Sathiyya Baby Face
Shahrol (Shiro) Raja Lawak
Cat Farish
Bell Ngasri
Ropie Maharaja Lawak

Pengurus : Reza Zainal

Demonstrasi Permainan oleh Afdlin,Harun Salim Bachik dan Nabil


Waktu pemain-pemain semua masuk pun dah macam apa je. Lawak giler.Keseluruhannya ok la kot smua peserta ni.

Ok ni aku letak video bagi setiap acara.Enjoy yer.

video
                                                    Penterjemahan Beruang Comel



video
Penterjemahan Angsa Ganas


video
Beku/Freeze (dua-dua team terlibat)


video

Pemberita Berkepala 3 (Angsa Ganas)



                                             video
                                                 Pemberita berkepala 3 (Beruang Comel)






video
                                            Sketsa Soal Jawab (Dua-dua pasukan bergabung)





                                                video
Demonstrasi (Beruang Comel)
Tangan: Shahrul Shiro RL6
Pengacara: Bell Ngasri
Mangsa : Ropie Maharaja Lawak Mega




video
Demonstrasi (Angsa Ganas)
Tangan :Zizan
Pengacara:Nana
Mangsa : Tauke


Keputusan Akhir : Angsa Ganas Menang Minggu Pertama
Penyingkiran : Minggu depan umum





Fuh memang kelakar takde ingat dua-dua pasukan ni. Bagi aku tak kisahlah siapa yang hebat atau sape yang tak best,janji dapat buat kiter ketawa sudah.
Untuk kesimpulannya Angsa Ganas memang best sebab Zizan dengan Tauke memang power.Team diorang pun secara individual dan berkumpulan memang best.
Bagi Beruang Comel,diorang pun best jugak. Bukan Johan je best tapi Ropie, Bell ngan Shahrul pun best jugak. Kalau nak tengok Beruang punya pasukan banyak orang yang masih baru. Jadik, biasa la mula-mula. Harap-harap pelawak baru macam Shahrul tu dapat timba penglaman dan pelawak-pelawak yang baru nak jadik terkenal kat Astro macam Ropie, Bell tu dapat jadik lagi best.
Apapun Amir memang terbaik jadik pengulas. Betullah ,die jadik batu api. Afdlin Shauki saja pilih dier nak bagi variasi dalam program tu.Biasalah Haters gonna Hate. Go Amir go.SS terbaik


Soalan Lazim
Soalan : Eh kenapa tak upload full?
Jawapan: Aku banyak benda nak download, nanti kalau upload nanti lagi lembab. Dan satu lagi, takut-takut aku terkena copyright issue, apa pun tak boleh tgok.Ko carila sendiri kat youtube ke.

Soalan:Ko memang suka kat Amir yer?,siap puji-puji lagi
Jawapan : Aku minat cara dier nak tempat diri dalam industri. Orang benci tapi Amir tak berputus asa melawak.

Komen : Upload la cepat sket. Lambatla ;(
Jawapan :Banyak betul masa aku nak upload. Gi la carik blog yang upload awal-awal sket dan terima kasih kerana sudi datang.

//Banyak video banyak la masa nak buat post ni. Apapun,enjoy.
//Salah ejaan atau fakta nanti aku double check.

                                         

0 ulasan:

Catat Ulasan

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Blogger Wordpress Gadgets