[Entri Baru]Aku ketinggalan Sesuatu...Bersama Gambar Perkahwinan Imam Muda Hassan dan Ulfa

[Entri Lain]Safwan dan Zodiak//////Laungan Al Fatihah di pagi hari//////Semut dan Aku//////Maksud Lagu Latar Belakang Blog FB GAME DAN aku//////Rutin Harian//////Menangis//////Pelancaran Blog

[Entri Baru]Naruto Episod 256 Prebiu

[Entri Lain]Bleach....Satu Pengakhiran

[Entri Baru]Diari FB (Sims Social) 1/4

[Entri Lain]Diari FB (Sims Social) 29/3//////Majlis Bersama Media Scha dan Awal

[Entri Baru]Internet Download Manager

[Entri Lain] -

Perut Lapor? Klik je sini

Dah lapar sangat nak buat cam mana kan...Klik gerenti kenyang

Isnin, 13 Ogos 2012

Duit Raya Yeay! Yeay!

Aku tak taulah mende ni dapat ke tak? Sebab mengikut arahannya aku kena hantar email pengesahan sebelum hari Isnin.Tidak mengapa kalau tak dapat pun.
Apa mende aku bermonolog sorang-sorang ni?
Ni ha aku nak cerita kisah aku memenangi sesuatu yang berkenaan dengan hari raya baru-baru ni (semalam)

Disebabkan benda ni tak berapa nak penting sangat jadi aku punya memory pieces mengenai keadaan sebenar kejadian agak jerangkap samar-samar.

Seingat aku kejadian tu bermula pada satu petang 9 Ogos,macam biasa aku bukak la facebook (itu je la benda yang menjadi rutin anak muda sekarang).Tetiba aku ternampak ada satu fanpage tu,post sesuatu macam contest apa ntah.Aku tak tertarik dengan hadiah tu (konon),cuma aku tertarik dengan puzzle tu.Aku memang suka benda2 yang mencabar minda ni.Al maklumlah,semenjak berhabuk menjadi pelajar lepasan diploma menunggu untuk masuk ke degree,otak aku ni enjin dier jadi slow sikit.Jadi aku perlukan 'sesuatu' untuk memangkin semula keghairahan otakku berfikir (ambik ko,ayat takleh blah)

Pemandangan aku lebih kurang macam ni
Pemandangan facebook yang buat aku terjebak

Kalau korang perhatikan dalam gambar tu,Kuiz What and When tulah yang aku saja-saja try nak masuk.Sebab aku suka cari perkataan tersembunyi (padahal sebelum ni malas je,tetibe je berminat..haha)

Aku pun dengan pantas download gambar tu,Lepas tu bukak paint dan cuba selesaikan kuiz tu secepat mungkin.Aku amik masa dalam 6 minit kalau tak silap,sebab aku dah ada pengalaman da main benda ni.Memang penuh muslihat kedudukan perkataan tu.Kelam kabut la aku upload gambar tu.
Di bawah adalah kuiz yang berjaya aku siapkan dalam keadaan kelam kabut(normal bagi aku sebab aku memamg jenis tak tentu arah sikit,haha)

Betapa kemasnya kerjanya aku kan?
Aku pun upload la gambar ni ke fanpage Oh! Media FM tanpa mengharapkan apa-apa.
Tengah-tengah aku syok upload tu tetiba aku nampak ada orang yang dah siap dulu dari aku (dengan kelibihan 15 saat).Jadi aku dengan hampa terus meninggalkan fanpage tu dengan air mata berlinangan (drama sikit)
Waktu tu memang aku da meletakkan harapan yang kosong kepada kuiz tersebut.

Memori itu kemudian di fast forward  ke hari ini (Isnin),sebelum sahur dan sebelum upacara penutup Olimpik kerana hari Jumaat,Sabtu dan Ahad aku memang tak online sebab duduk bertapa dekat rumah pakcik aku yang jaraknya kira-kira 50 meter dari perkarangan rumah aku,hahaha
Jadik aku tak tau apa yang berlaku dekat facebook ketika itu.

Tetiba bila aku bukak je facebook aku,aku ternampak nama aku di dalam wall facebook aku.
Wow...terkejut aku..hahahaha
Macam mana pulak aku boleh menang,padahal aku kedua terpantas.Lepas tu,aku pun try la tengok dengan wall Oh! Media untuk membongkar rahsia kejayaan aku.
Rupanya-rupanya keputusan tu dah umum waktu hari sabtu lagi.Disebabkan aku tu syok sangat bermain permainan komputer dan Xbox (skema) di rumah pakcik aku,aku pun tak tahu menahu apa yang terjadi pada hari sabtu tersebut
Hari Sabtu tu nama aku dah market  dah..hahaha

Kalau mengikutkan kenyataan diatas,aku menang sebab aku ikut syarat-syarat iaitu share di wall(public).
Tak sangka aku boleh menang.Lepas tu aku terpandang hadiah tu.Alhamdulillah,boleh menahan jugak hadiahnya..hahaha
Seronok tak terkata macam dapat dekan waktu first semester dulu..haha

Itu je la ceritanya,.Mende baru berlaku,syok la kalau taip terus.
Jumpa lagi..Bye.Selamat Berpuasa dan Selamat Berhari Raya!

Khamis, 9 Ogos 2012

Naruto Shippuden Double Episode (273/274)

Ok layan episod baru Naruto Shippuden Episod 273 dan 274
Tunggu loading lepas tu start video




















Jumaat, 3 Ogos 2012

Naruto Shippuden Episod 272 Hanzo Vs Mifune

Ok layan episod baru Naruto Shippuden Episod 272
Tunggu loading lepas tu start video










Jumaat, 27 Julai 2012

Naruto Shippuden 271 (special episode)

Ok layan episod baru Naruto Shippuden Episod 271
Tunggu loading lepas tu start video










Khamis, 19 Julai 2012

Naruto Shippuden 270 : Golden Bonds

Ok layan episod baru Naruto Shippuden Episod 270
Tunggu loading lepas tu start video










Khamis, 5 Julai 2012

Naruto Shippuden Episod 269

Ok layan episod baru Naruto Shippuden Episod 269
Tunggu loading lepas tu start video









Khamis, 28 Jun 2012

Naruto Shippuuden Episod 268

Dah Keluar, layan yer..hahaha
Tunggu loading kejap,lepas tu start video








Khamis, 21 Jun 2012

Naruto Shippuden Episod 267

Disebabkan aku tak berapa nak sihat,jadi aku takde la nak tulis apa yang berlaku dalam episod ni.
Tapi aku bagitau tajuknya adalah Konoha Genius Strategist. Tajuk ni merujuk kepada Nara,pakar strategi bagi Konoha Village.

Secara kesimpulannya episod ini menceritakan tentang bagaimana Nara mengatur strategi untuk menahan serangan dari pihak musuh.
Beberapa musuh baru seperti Kage Lama (Edo Tensei) turut diperkenalkan dalam episod ni.
Takde babak lawan dalam episod ni,cuma banyak penerangan mengenai apa yang akan berlaku pada episod akan datang







\


Jumaat, 15 Jun 2012

Naruto Shippuden 267 hilang?

Masashi Kishimoto berehat selama seminggu bersama keluarga


Ha sudah kenapa pulak jadi macam ni?
Barangsiapa yang menjadi peminat tegar siri Naruto Shipudden tak kiralah manga ataupun anime pasti pelik kenapa takde Naruto minggu ni.
Meh sini aku ceritakan apa yang berlku disebalik kejadian yang menyebabkan jiwaku tersiksa ni..haha

Sensei kita semua iaitu Kishimoto (penulis manga Naruto) mengambil cuti rehat minggu ni dek kerana penat menulis,melukis dan sebagainya.Yerla siapa tak penat nak perah idea untuk buat manga Naruto jadi menarik.Jadi tak salah la kalau dia nak berehat tenangkan minda.Lagipun seminggu je.
Seperti kita boleh agak,kalo Kishimoto ni berehat pasti akan berlaku sesuatu yang besar di dalam manga Naruto.
Bagi peminat manga Naruto,korang semua mesti dah tau kan apa yang tengah berlaku dalam komik Naruto sekarang kan?
Mengikut firasat aku,sesuatu perkara yang besar akan berlaku diantara Sasuke-Itachi-Kabuto.
Mungkin kematian Kabuto atau Itachi?Siapa tahu?

Ok,disebabkan terpengaruh dengan Kishimoto yang berehat selama seminggu,team anime Naruto juga mengambil kesempatan untuk berehat bersama keluarga,haha.
Sebenarnya ,apa yang akan berlaku adalah slot Naruto Shippuden akan diganti sementara dengan episod istimewa Pokemon Best Wishes(episod sejam) pada hari Khamis yang lalu.Episod sejam ni akan mengambil masa tambahan 30 minit dari anime Naruto.
Wohooo Pokemon pun best jugak.
Jadi buat peminat-peminat anime Naruto tu,boleh la amik masa nak rehat,hehehe

Itu jerla penjelasannya,harap maklum

Khamis, 7 Jun 2012

Naruto Shippuden Episod 266

Episod Naruto minggu ni bertajuk The First and Last Opponent
Sudah tentulah ia mengenai Kakashi dan Zabuza yang akan bertarung.
Seperti yang kita sedia maklum,Zabuza telah bergabung dengan Seven Ninja Swordsmen of the Mist.Jadi pada minggu ini,sebahagian daripada episod adalah mengenai Seven Ninja Swordsmen of the Mist.Setiap ahli-ahlinya diperkenalkan mengenai perbualan antara Magetsu dan Jugo.

Dalam episod ini,babak perlawanan antara Zabuza dan Kakashi lebih kurang macam perlawanan dahulu.Haku melindungi Zabuza dari serangan Kakashi sama sepertimana dahulu.Haku sekali lagi berjaya menunaikan hasratnya iaitu melindungi Zabuza dan terus lenyap.
Menggunakan strategi yang begitu tersusun akhirnya Kakashi berjaya memerangkap Zabuza.
Aksi perlawanan diselangi dengan sedikit fillers dari masa lalu antara perbualan Kakashi dan Naruto.

Turut ditunjukkan dalam episod ini adalah teknik Seven Ninja Swordsmen of the Mist yang lain.Setiap daripada mereka mempunyai kelebihan tersendiri.
Tetapi setelah Zabuza berjaya ditewaskan,kabus pun mulai berkurangan dan lenyap.Sekarang askar shinobi boleh melihat musuh dengan lebih jelas.Sementara itu,Kakashi menyatakan bahawa dia akan mengeluarkan segala kemampuan dia sebagai Copied Ninja untuk menewaskan musuh yang tinggal..

Di medan perang yang lain,pasukan yang diketuai oleh Kitsuichi cuba untuk bertahan dari serangan askar klon Zetsu.Turut terlibat adalah Kiba/Akamaru,Neji,Hinata dan Shino.
Pasukan Gaara pula sudah bersedia menanti kedatangan musuh.Sudah kelihatan bayang musuh yang pertama iaitu Mu.

 TAMAT EPISOD 256


Layan Video di bawah










Isnin, 4 Jun 2012

Chika Pow Wow..Bidaan la Sangat


Aku tengah lepak jalan-jalan kat facebook tadi terlihat la satu blog post yang dikongsikan oleh kawan aku mengenai satu laman web bidaan ni.Klik sini.Aku sebenarnya dah masak(konon la,haha) dah dengan perniagaan secara internet ni.Jadi hari ni aku nak bongkarkan apa benda di sebalik benda alah ni.
Ok aku nak bagi tau kat sini.Laman web tu adalah http://www.chikapowwow.com .Chikapowwow,bunyi pun dah pelik..haha.Terus-terang aku cakap,aku takde niat nak mengutuk sesiapa.Hanya nak kongsikan apa yang aku tahu mengenai laman web seperti ini.
Nak tahu punya pasal aku pun terpaksalah register diri aku.Proses registration dier memang tahap paling rendah.Lagi satu,aku amata benci Phone Verification.Terpaksalah jugak aku buat.
Aku pun terskan penyiasatan.Macam biasa setiap laman web yang jenis macam ni mesti ada auction/bidding section (tempat bidaan).Tempat bidaan dier lebih kurang macam ni.


Mesti reaksi korang akan macam ni,wahhhh HTC Smart Phone,RM 40 jer!!!Nak bid jugaklah.Jadi korang pun pegi la klik gambar HTC tu
Nanti akan terbitlah page ni

Bila klik paw je,dier suruh beli Chikas (macam token la)
Kalau kita lihat di situ,harga sebenar HTC adalah RM2099 dan harga bidaan sekarang adalah RM40.."Wahh best nyer HTC murah,"bisikku di dalam hati.Hahaha


Lepas tu,korang pun akan semangat pergi beli Chikas tu
Di bawah ni beberapa senarai package tu

Wahh 25 Chikas hanya RM 37.50 je.Apa lagi korang pun beli.
Lepas tu,bolehla bid di bidding page.


Diorang (syarikat tu ) tak rugi ke?
Apa ke jadah nyer diorang nak rugi.Untung lagi adalah.Silap-silap korang yang rugi..hahaha

Macam mana?
Meh sini aku bongkarkan.

Korang ingat kan Chikas tadi?
Bagi setiap bidaan,satu Chikas akan digunakan.
Masalahnya,kita tak dapat nak tetapkan berapa nilai bidaan.

Kita hanya boleh naikkan nilai sebanyak RM 0.05 bagi satu Chikas.Berbaloikah?

BELI CHIKAS SEBANYAK 25 DENGAN HARGA RM 37.50.
25 CHIKAS HANYA BOLEH NAIKKAN NILAI SEBANYAK 25X0.05 = RM 1.25
BIDA NILAI SEBANYAK RM1.25 MENGGUNAKAN RM 37.50 SIAPA YANG UNTUNG?

OK KALAU KITA LIHAT SEKARANG NILAI BIDAAN ADALAH RM39.95...YER KE?
SEBENARNYA TIDAK..TENGOK DI BAWAH NI

NILAI BIDAAN YANG DIPAPARKAN=RM 39.95

RM 39.95  BAHAGI RM1.25 (RUJUK DI ATAS,NILAI RM 1.25 ADALAH HANYA ILUSI)

=31.96 X RM 37.50 (NILAI TOKEN SEBENAR)
=RM 1198.50 (DUIT YANG SYARIKAT TU DAH DAPAT)

Harga Sebenar HTC = RM2099 
Duit yang dapat sekarang = RM 1198.50
Baki = RM900.5

Jadi sekarang syarikat tu hanya perlu menaikkan nilai sebanyak RM 30 (dipaparkan) dan mereka akan pulang modal.
Cuba kira sendiri

Lepas tu nilai akhir mungkin akan menjadi RM 80 (atau lebih)
Kita tengok nilai telefon tu dipaparkan RM80,tapi disebaliknya syarikat tu dah pulang modal,siap dapat untung lagi

Tak percaya lagi?
Ok la meh tengok bidaan yang telah tamat.


Ok kita tengok..Harga akhir RM 56.50

56.50 bahagi 0.05 (bagi setiap token)
=1130 Chikas diperlukan

1130 bahagi 25 (pakej 25 Chika,rujuk atas)
=45.2 pakej diperlukan

45.2 darab 37.50 (harga bagi setiap PAKEJ 25 CHIKAS)
=RM1695

Harga Sebenar = RM 1899
Harga bidaan = RM 1695
Jimat = RM204


Betul ke kita boleh jimat?
Di bawah ni ada beberapa benda yang agak suspicious mengenai bidaan ini.

1)Kita tak tahu identiti sebenar pemenang bidaan.Adakah pemenang bidaan tu adalah ahli syarikat itu?Mungkin?

2)Robot mungkin digunakan bagi menaikkan bidaan sehingga sampai ke suatu tahap untuk sekurang-kurangnya mengembalikan modal/mendapat untung

3)Harga barangan (Retail Price) mungkin bukan sebenar.

4) Kalau bid tu kita asyik kalah je,kan melayang duit.Takkan ada orang yang bid sekali terus menang

5)Kebebasan bid tiada.Kita tak boleh tetapkan nilai.Sebaliknya kita hanya menambah dari RM 0.05 menggunakan Chikas.

Abis tu macam mana?
Macam mana lagi,senang-senang pergi je kedai beli.Lagi puas hati.Kalau bernasib baik,boleh tawar-tawar harga.

Laman web yang paling terbaik nak buat bid
adalah ebay.

Apapun terpulanglah dekat korang lah.Jangan marah aku pulak yer

Akhir kata, takde benda di dunia ni yang senang.Nak bernafas pun punyalah complicated proses dier.
Ok Terima Kasih Kerana Membaca.Jumpa lagi.

Jumaat, 1 Jun 2012

Naruto Shippuden Episod 265



Naruto Shippuden Episod 265 kembali lagi minggu ini dengan tajuk An Old Nemesis Returns.
Tajuk ni merujuk kepada musuh lama Kakashi iaitu Zabuza.
Dalam episod ni,Zabuza,Haku,Pakura dan Gari telah menyerang hendap Sai dan kumpulannya (Commando Unit).Belum sempat mereka (Zabuza dan kumpulannya) membuat serangan,Kakashi dan kelompoknya sampai.

Bermula dari situ,babak yang penuh dengan filler pun berlaku.Kisah silam di antara Kakashi-Haku-Zabuza.
Memang lama jugak flashback tu.Korang mesti dah tahu kan bahawa Kakashi bersama-sama Naruto pernah  bertarung dengan Zabuza dan Haku yang kesudahannya Haku dan Zabuza terkorban bersama-sama.Dalam episod ni,kisah itu diceritakan semula bagaimana perhibungan erat antara Zabuza dan Haku.Memang sedih jugak babak masa flashback tu.

Belum sempat nak abis layan babak sedih tu,tetiba Kabuto menguatkan lagi penguasaannya terhadap jutsu Edo Tensei.Kali ni dia sudah pun hampir berjaya mengawal keseluruhan emosi mayat yang dibangkitkan.Zabuza dan Haku tak mampu berbuat apa-apa.Kali ni badan mereka memang telah dikuasai sepenuhnya oleh Kabuto.Berbeza dengan episod lepas, di mana Deidara dan Shin dapat melepaskan diri dari kawalan Kabuto kerana kelemahan jutsu Edo Tensei tetapi kali ini Kabuto sudah lebih bersedia.

Jadi bermulalah pertarungan antara Zabuza dan kumpulannya menentang kelompok yang diketuai Kakashi.Babak pertarungan agak sederhana dan hanya melibatkan askar biasa.Dapat la jugak kita tengok kemampuan Pakura dan Gari yang juga seorang Kekkei Genkai.
Seperti biasa Kakashi dan Zabuza bertarung sesama sendiri ala-ala perlawanan klasik dulu-dulu.

Ketika masih dalam pertarungan tu,Kabuto dari jauh sedar akan masa yang diambil oleh Kakashi dan kelompoknya bagi menahan serangan dari Zabuza,Haku,Pakura dan Gari.Jadi, dia mengambil kesempatan untuk membangkitkan lebih ramai mayat untuk membantu serangan itu.
Siapa yang dibangkitkan Kabuto?
Seven Ninja Swordmen Of The Mist!!!!
termasuklah Zabuza.
Jadi,dengan terbangkitnya mereka,maka Kakashi akan menghadapi masalah yang besar kerana mereka masing-masing mempunyai kepakaran dalam pedang dan mempunyai kelebihan tersendiri.
Apa yang bakal berlaku,kita nantikan minggu depan

Layan Video Di Bawah



Khamis, 31 Mei 2012

Running Man Episode 96

Apasal aku tetibe cerita pasal Running Man ni?
Sebab aku dah bosan tak tau nak tulis apa,jadi aku pun nak kongsi la kat korang antara rancangan favourite aku iaitu Running Man.

Rasanya kalau nak diikutkan, ramai dah orang tahu tentang rancangan ni,tak payah nak cerita banyak-banyak.
Rancangannya ni secara ringkasnya adalah seperti reality show yang melibatkan artis/orang terkenal di Korea.
Macam biasalah ada hos dan juga ada tetamu jemputan.
Keseluruhannya rancangan ni memang berbentuk jenaka dan memang santai dengan adegan-adegan kelakar oleh hos dan artis jemputan ketika mereka menyelesaikan tugasan.
Senang cerita,rancangan ni macam Explorace + Artis/Orang Terkenal Korea + Hos+Lawak Jenaka.
Tugasan-tugasan dier memang giler..haha

Ok dah citer serba sedikit pasal rancangan tu,meh sini aku cerita sikit pasal episod 96.
Episod kali ni menampilkan Park Ji Sung dan IU sebagai peserta jemputan.
Acara pertama iaitu Psychic Soccer memang kelakar takde ingat.
Setiap peserta diberi kuasa istimewa ketika perlawanan bola diadakan kecuali Park.Kesian dia sebab dalam kumpulan dia hanya ada 2 orang saja..Haha.Walaubagaimanapun,Park Ji Sung menang mudah je walaupun lawan 7 orang.
Favourite Power : IU (kuasa untuk memanggil bodyguard untuk escort dier sampai pintu gol,boleh digunakan sekali je bagi setiap separuh masa)

Bagi tugasan kedua,kesemua peserta dibahagikan kepada 3 kumpulan (masing-masing 3 orang).Mereka diminta untuk menjual hidupan laut di pasar berdasarkan harga makanan yang mereka order waktu sarapan.
Harga makanan tersebut termasuklah harga makanan staf bagi setiap kumpulan.
Mula-mula diorang semua tak tahu apabila disuruh menempah sarapan pagi.Jadik diorang main redah je la.Rupanya-rupanya ada yang tersirat.
Memang kelam-kabut waktu mereka semua kat pasar,haha
Park Ji Sung kena marah dengan tauke kedai yang memang berat sebelah,kesian dia.
Sementara itu,bagi pasukan lain,IU menggunakan 'kecomelannya' untuk memikat.Memang berhasil lah.
Kumpulan IU berada di tempat pertama dalam tugasan ini.

Selepas itu,mereka beralih ke tugasan seterusnya iaitu acara tarik tali di salah sebuah universiti tempatan.
Sebelum acara tarik tali tu,setipa ahli kumpulan diminta mencari peminat yang memakai baju yang sama dengan warna baju mereka (3 orang) untuk membentuk kumpulan bagi acara tarik tali.
Acara tarik tali memang sengit.Dan akhirnya,setelah bertungkus lumus,kumpulan Park Ji Sung memenangi tugasan ini.Tercungap-cungap Park,haha

Akhirnya,mereka sudah bersiap sedia untuk berlepas ke Thailand bagi menyambung tugasan mereka.Kumpulan Park berada di depan sekarang.
Penghujung episod ni,satu perkara telah dibongkarkan iaitu Park Ji Sung adalah seorang spy dan dia terlibat dalam spy mission.Dia diminta untuk memilih seorang sebagai scout .Siapakah yang dipilihnya?Tunggu next episode,haha

Aku bagi low quality video di bawah.Layan yer.

Klik dan anda akan dibawa ke halaman video


PART 1 CLICK HERE
PART 2 CLICK HERE
PART 3 CLICK HERE
PART 4 CLICK HERE
PART 5 CLICK HERE

KALAU NAK DOWNLOAD KORANG BOLEH PAKAI IDM SAJA..HANYA GRAB AND GO!
DOWNLOAD LINK TAKLEH BAGI SEBAB NANTI TAK PASAL-PASAL AKU KENA BLOCK..HAHA

Isnin, 28 Mei 2012

Akhirnya....Dari Hong Kong ke Malaysia

Cerita ni minggu lepas punya tapi disebabkan keinginan aku nak bercerita aku pun tulis la jugak.
Pada hari Rabu minggu lepas (23 Mei),sesuatu yang akan tunggu-tunggu telah berlaku.
Apa dia eh?
Setelah hampir 21 hari menunggu akhirnya barangan yang aku beli dari Hong Kong tiba jugak di hadapan rumah aku.
Alangkah gembiranya hati ini setelah mendapat apa yang dihajati.
Yang ni kira macam kejutan la sebab aku tak jangka pun barang tu akan sampai awal.Aku ingat dalam sebulan baru sampai.

Penerimaan barang tu tak da beza apa.Hanya dengan menandatangani surat apa entah yang diberi oleh abang posmen (Surat Pengesahan Penerimaan),aku sekarang memiliki barangan tersebut.
Apakah barangan tersebut?
Barangannya adalah rahsia.hahaha.Tak penting pun bagitau.

Kenapa beli dari Hong Kong?
Mudah saja,sebab barangan tu tiada dijumpai di Malaysia.Jenuh aku pusing satu daerah Manjung dan menerjah ke laman web yang menjual barangan Malaysia,tetapi masih tak menjumpai jugak.Akhirnya aku membuat keputusan untuk membeli barang itu dari negara yang terkenal dengan syurga segala barangan iaitu China.
Aku buat pembelian online la apa lagi?

Tak takut ke buat belian atas talian ni?
Tips mudah apabila berbelanja atas talian adalah pastikan kedai online adalah kedai yang telah disahkan dan juga terkenal.Lagi satu pastikan kedai itu menggunakan bayaran secara Paypal.Buat pengetahuan aku beli kat ebay je..Ebay ni memang dah terkenal dah sebab dia memang menjaga keselamatan pembeli dan penjual.Jika barang yang telah dibayar tidak diterima dalam tempoh yang ditetapkan,bayaran balik boleh dituntut.Ebay ni terms dia semua ok,adil dan saksama terhadap pembeli dan pembekal.
Secara keseluruhannya,aku tak tajut tapi masih berdoa kepada Allah.

Kenapa 21 Hari ? Lama gila tu?
Sebab aku malas nak bayar kos penghantaran.Sesetengah penjual akan menanggung perbelanjaan penghantaran yang murah.Bila penghantaran murah,maknanya sampai pun lambat.Aku tak kisah sangat sebab aku bukannya nak barang tu cepat-cepat.
Sesetengah orang yang tak boleh duduk diam selagi barang tak sampai boleh menggunakan penghantaran pantas seperi FeDex (ikut penjual) yang mengambil masa 2-3 hari masa berkerja dengan tambahan kos sebanyak RM70-RM100 lebih kurang.
Untuk penghantaran separa pantas (9-12 hari),harganya adalah RM30-50.
Jadi disebabkan keturunan aku semua kedekut,aku pun lepak je takyah bayar untuk kos penghantaran.

Apa bahan-bahan nak beli online ni?
Ni semua berdasarkan aku punya yer

Debit Card RHB Bank
RHB Online Banking Untuk Semak Penyata Duit Keluar Masuk
Akaun Paypal Online (Percuma)
Akaun Ebay (Percuma)

Itu je la.Kalau dah semua ni maknanya anda dah bersedia untuk membeli-belah secara atas talian.
Bukan beli barang saja,bayar bil,topup,beli tiket wayang,semua boleh.

Tapi hati-hati yer,bila da mudah ni,mula la rambang mata,nak beli itulah,inilah..haha
Jangan sampai bankrap sudah...

Berikut adalah gambar-gambar bukti pembelian aku 



Itu je gambarnya...hehehe

Terima kasih kerana membaca yer =)


Khamis, 24 Mei 2012

Naruto Shippuden Episod 264


Ok,Naruto Shippuden Episod 264 pun dah keluar.
Kali ni tajuk nyer adalah 'Secret of Reanimation Jutsu'.Daripada tajuk tu kita boleh agak apa yang akan berlaku dalam episod ni.Jadi aku terangkan seringkas mungkin tentang episod ni.

Permulaan episod ni ada sedikit cerita mengenai Naruto yang menjalani latihan dengan Killer Bee.Latihan Naruto bersambung lagi (setelah latihan mengimbangkan batu) apabila Killer Bee membawa Naruto masuk dalam satu bilik.
Dalam latihan ini Naruto perlu mengimbangkan chakra biru dan chakra mereka untuk mewujudkan satu bentuk kuasa yang dinamakan Tailed Beast Bomb.Babak latihan Naruto dan Killer Bee memang agak lama kerana Killer Bee menerangkan tentang kuasa itu dan bagaimana untuk menyeimbangkan chakra biru dan merah.

Kemudian baru jalan cerita yang sebenar bermula.Kabuto menerangkan tentang Edo Tensei kepada Madara.Kabuto menerangkan secara terperinci bagaimana dia mengaktifkan Edo Tensei kepada Madara.Rupa-rupanya Edo Tensei ni memerlukan orang yang hidup untuk mengaktifkannya.Jadi,ini bermakna Kapten Anko masih lagi hidup.
Madara turut menyuruh Kabuto membuat demonstrasi di hadapan matanya sendiri menggunakan 2 orang tawanannya.Kabuto menunjukkan bagaimana Edo Tensei dilakukan di depan Madara.
Kabuto turut memberi tahu bagaimana cara untuk menghapuskan jutsu Edo Tensei.
Daripada perbualan itu,nampaknay Kabuto dan Madara masing-masing masih tidak mempercayai satu sama lain kerana mereka mempunyai kehendak sendiri.

Berbalik kepada medan peperangan,pihak Shinobi telah berjaya mengesan kedudukan musuh (klon zetsu) yang berada di bawah tanah.
Dengan diketuai oleh Kapten Kitsuichi,menggunakan jutsu Earth Style:Erupt,kesemua musuh-musuh (klon Zetsu) yang berada di bawah tanah melambung keluar dan bersedia untuk diserang oleh askar Shinobi.Turut terlibat di situ adalah Kiba,Hinata dan Shino.

Keseluruhannya episod ni agak mendatar dan dipenuhi dengan fakta-fakta mengenai Tailed Beast Jutsu dan rahsia Edo Tensei (Reanimation Jutsu)

Minggu depan Zabuza dan Haku meminta Kakashi Sensei membunuh mereka sekali lagi!!
Classic Clash Kakashi vs Zabuza +Haku


Layan Video di bawah,Tunggu Loading lepas tu Start Video
Naruto Shippuden 264





Kimi To Boku 2/You and Me 2 Episod 8


Kimi To Boku 2 kembali lagi minggu ini dengan tajuk Us Boys.
Secara ringkasnya episod ni mengisahkan tentang adik kepada Shun,Fuyuki yang telah bercium dengan Mamiya (kekasihnya) menyebabkan Shun begitu risau terhadap adiknya.Shun mengakui masih terlalu awal untuk Fuyuki bercinta.Jarak umur Shun dan Fuyuki tidaklah begitu jauh,lebih kurang setahun je.

Untuk mengelakkan keresahan yang lebih parah,Shun mengajak rakannya untuk datang ke rumah memberi nasihat.Ingatkan keadaan menjadi lagi baik,rupanya lagi teruk adalah..haha
Chizuru menghalang Fuyuki untuk bercinta manakala Kaname,Yuta dan Yuki sibuk memikirkan perkara yang tak senonoh akan berlaku kepada adik Shun.

Lepas tu Fuyuki pun keluarla dating dengan Mamiya.Seperti yang dijangka,Shun dan rakan-rakan gilanya tu pun mengekori Fuyuki dari belakang sehinggalah sampai kat tempat karaoke.Mereka berada bersebelahan dengan bilik dimana Fuyuki dan Mamiya berada.Masa tu Chizuru dah pikir bukan-bukan da..haha.
Mau tak pening Shun
Sementara menunggu tu,dia pun menyanyi satu dua lagu.
Babak ni memang paling lawak sekali.Shun sebenarnya tak pandai nyanyi,hahahaha.Tergagap-gagap dier nyanyi.Chizuru dengan Si Kembar tu macam biasalah,semangat lebih.
Kaname pulak memang cool je nyanyi.Sedap giler suara Kaname,terkedulah jugak kawan-kawan dier masa tu.

Sementara itu,di bilik sebelah di mana Fuyuki dan Mamiya berada,mereka berdua hanya terdiam dan memandang antara satu sama lain.Tiba-tiba, Fuyuki memberi hadiah hari jadi kepada Mamiya.Mamiya memberitahu bahawa dia akan memberi apa sahaja hadiah kepada Fuyuki oleh kerana hadiah hari jadi yang diterima itu.Fuyuki dengan tenang berkata bahawa dia ingin menyentuh dada Mamiya.Babak ini agak hentai sikit,hahaha.
Tak sampai seminit Fuyuki sentuh dada Mamiya,Mamiya terus menangis lalu keluar bergegas ke tandas.Mungkin kerana terkejut.

Semasa pulang dari tandas,akibat terlalu tertekan,Mamiya tersilap masuk bilik karaoke.Dia telah masuk bilik di mana Shun berada.Shun mendapati Mamiya menangis lalu dia terus bergegas ke bilik sebelah dan memarahi adiknya.Shun menyatakan bahawa dia tahu adiknya terlalu gembira kerana mendapat ciuman dari Mamiya menyebabkan dia bertindak di luar kawalan.Fuyuki hanya mengikut cakap abangnya dan hanya berdiam diri.

Babak terakhir antara Fuyuki dan Mamiya waktu berjalan pulang tu memang romantik.Mamiya menyentuh cuping telinga Fuyuki dan mengatakan dia seorang yang pervert (gatal).
Teori yang diapakai adalah apabila cuping telinga seseorang itu lembut,maknanya dia seorang yang gatal.Merapu je teori,haha

Keesokannya,Shun seperti biasa balik bersama rakan-rakannya.Dia menyatakan bahawa Fuyuki dan Mamiya akan mula berhubungan sebagai rakan sebelum mereka bercinta.Dia tidak mahu Fuyuki tergesa-gesa.Namun begitu,rakan-rakannya masih membuat andaian yang bukan-bukan apabila Fuyuki dan Mamiya dibiarkan bersama-sama.Shun memang pening la masa tu sebab dapat kawan-kawan yang asyik nak mengusik dier je.

=TAMAT EPISOD 8=


video

Rabu, 23 Mei 2012

Kimi To Boku 2/You and Me 2 Episod 7




Kimi To Boku 2 Episod 7.
Korang mest tanya kan apsal aku dah tak post mende alah ni?
Ini kerana internet aku yang mempunyai masalah dalaman menganggu proses upload.

Ok secara ringkasnya episod kali adalah mengenai Valentine Day.
Mula-mula episod ini ala-ala hentai sikit..haha..Chizuru mimpi bukan-bukan.
Biasalah Valentine Day kan.Semua orang kan bagai coklat kepada semua orang terutamanya orang tersayang.
Dalam episod ni kita akan lihat sedikit babak percintaan antara Yuta dan Takahashi.Macam biasalah mereka masih lagi ragu-ragu dengan perhubungan mereka.
Chizuru bengang sebab dia tak dapat coklat pun hari tu.Dia masih mengharapkan coklat dari Mary,kekasihnya tu.

Tapi bagi Mary,dia masih belum menganggap Chizuru sebagai kekasihnya,sebaliknya dia mempunyai perasaan terhadap Shun.
Mary memang pendam giler perasaan cinta dekat Shun.Shun pun buat biasa je la.Mana lah dia nak expect ada junior yang minat kat dier.

Waktu diorang nak berjalan sama-sama pulang ke rumah,Mary berniat nak bagi coklat dekat Shun tetapi alangkah terkejut dia apabila ternampak seseorang memberi coklat kepada Shun.Perempuan yang bagi coklat tu datang dari sekolah berhampiran.Apa lagi kecewa la Si Mary tu.

Waktu Mary tengah berlari tu,Chizuru mengekori dia dari belakang.Mary menggelabah apabila dia mengetahui bahwa hadiahnya pasti tak disukai oleh Shun semasa Chizuru merasa coklat itu.
Dia (Mary) bergegas untuk ke kedai berhampiran membeli hadiah baru tetapi terkena bola rembatan pelajar di padang dan pengsan.
Mula dari sini sampai habis babak ni memang romantik abis antara Chizuru dan Mary.
Chizuru mententeramkan Mary apabila dia bangun dan terus peluk dier.
Lepas tu dia terus lari memikirkan apa yang telah dia buat.Semuanya berlaku secara tiba-tiba.

Keesokan harinya,Chizuru masih lagi berbahagia dengan apa yang berlaku semalam (dia peluk Mary) manakala Shun pulak rungsing memikirkan tentang perempuan yang ajak dia dating tu.
Akhirnya Shun pergi sekolah tu dan berjumpa dengan perempuan itu.Dia menerangkan bahawa dia masih belum bersedia untuk menjalinkan apa-apa perhubungan yang serius.Masa ni kita boleh lihat Shun begitu serius.Perjumpaan ini diperhatikan oleh Chizuru dan Mary dalam semak-samun.

Yang part last ni memang terbaik giler.
Chizuru relaks je cakap I love you dekat Mary waktu hantar dia balik rumah.
Mary terus jadi malu dan jauh di dalam sudut hatinya dia mempunyai perasaan terhadap Chizuru cuma dia tidak tahu bila mahu membalas perkataan tersebut.

TAMAT EPISOD 7


video

Selasa, 22 Mei 2012

AKB0048 Episod 4



Ok minggu ni anime AKB ni kembali lagi.
Sambungan daripada episod lepas,semua perserta yang telah layak akan memulakan latihan yang official bersama ahli kumpulan AKB yang lain.
Dalam episod ni ada pengenalan tentang Curse Generation di mana Curse Generation adalah generasi AKB yang mempunyai ahli yang sedikit iaitu hanya 2 orang.Dalm 2 orang itu,tiada siapa pun yang layak menjadi successor kepada AKB.Peminta pun kurang
Kanata,ahli Curse Generation tu adalah kakak kepada Sonata (watak yang sepatutnya tak layak menyertai AKB tapi dibenarkan kerana semangatnya)
Jadi adalah berlaku sedikit konflik antara kakak-adik dalam episod ni

Selain itu,para peserta yang dikenali sebagai pelatih AKB sudah mendapat bilik masing-masing.Satu bilik mempunyai 3 orang.

Keseluruhannya episod ni menceritakan tentang konflik adik beradik Sonata-Kanata dan bagaimana kawan kepada Kanata membantunya mengatasi masalahnya.
Lagu dalam episod kali ni memang best seperti episod-episod sebelumya.
Kesudahan episod ni memang menarik kerana akhirnya Sonata berbaik dengan kakaknya/

Malas nak cakap banyak sebab orang bukan baca pun..haha

Layan!
video

Khamis, 17 Mei 2012

Naruto Episod 263 : Sai and Shin


Episod 263 : Sai and Shin
Berdasarkan tajuk di atas,kita dapat tahu apa yang bakal berlaku pada episod ini, iaitu pertarungan antara Sai dan Shin.
Pertarungannya agak ringkas sebab masing-masing dah tahu kelemahan musuh.
Akhirnya semua terperangkap dalam puppet Kankuro kecuali Shin.
Lepas tu bermulalah kisah silam.
Sai dan Shin adalah adik beradik.Mereka berdua memang suka bersaing sesama sendiri semasa mereka kecil.Shin telah menghadiahkan satu buku lakaran untuk Sai.Sai berjanji akan melakar tentang perjalanan hidupnya bersama abangnya di dalam buku itu.
Episod kali boleh dikatakan agak penuh dengan kisah silam antara Sai dan Shin.
Dalam kisah silam tu,kita dapat tahu yang Sai dan Shin terpaksa berlawan antara satu sama lain sehingga mati demi mendapatkan tempat di dalam Foundation of Hidden Leaf  (Pertubuhan ketika itu).
Tetapi kesudahannya,Shin mati.Bukan kerana dibunuh oleh Sai,tetapi disebabkan penyakit misteri yang dihidapinya.Serius masa babak tu aku menangis,=(

Selepas itu,terbongkarlah bahawa jutsu Edo Tensei mempunyai kelemahan.
Sedikit demi sedikit,Shin bercerai menjadi kertas (kalau tak silap).Sebenarnya jutsu Edo Tensei dapat dibebaskan daripada jiwa seseorang itu apabila permintaannya ketika hidup ditunaikan.Bagi Shin,dia hanya mahu melihat lakaran lengkap adiknya,Shin.

Bagi Sasori pula,dia juga turut bercerai menjadi kertas setelah mendengar kata-kata Kankuro.Memang bermakna kata-kata Kankuro tu.Kankuro berkata bahawa selagi ada orang menggunakan Puppet Jutsu.selagi itu ia takkan pupus.Mendengarkan kata-kata tu,Sasori tersenyum dan memberi harapan kepada Kankuro untuk meneruskan legasi sebagai Puppet Master.
Memang style abis perbualan Kankuro-Sasori

Episod kali ini memang sedih takde ingat.Ingatkan ada lawan-lawan gempak.Rupanya memang feeling abis.
Penyudahnya,tinggal la Deidara sorang-sorang.

Sebelum episod ni abis,ada satu babak perbualan Madara dan Kabuto.
Seperti biasa Kabuto cuba merahsiakan sesuatu kepada Madara (tentang kehilangan Sasori dan Shin)
Kabuto juga baru menyedari bahawa masih banyak dia tidak tahu mengenai Edo Tensei.
Masing-masing cuba untuk mengatur rancangan sendiri.

TAMAT EPISOD 263 

Layan..haha
Part 1

Part 2

Rabu, 16 Mei 2012

Kenapa Hari Guru 16 Mei?




Ok ramai orang mungkin dah tahu terutamanya guru-guru sebab kenapa Hari Guru disambut pada 16 Mei.
Dah tau tu takpela.Jadi aku nak cerita sikit alasan Hari Guru disambut pada 16 Mei
Post ni memang ringkas dan padat sebab aku tau ramai malas nak baca kan? haha

Terus kepada tajuk utama
Kenapa 16 MEI?

Jawapan
Tarikh ini dipilih kerana pada hari yang sama ketika tahun 1956,Majlis Perundangan Persekutuan Tanah Melayu telah meluluskan Penyata Razak, salah satu daripada empat laporan Jawatankuasa Pendidikan mengenai pendidikan di Malaysia.Dokumen ini dikenali sebagai Laporan Razak kerana Tun Abdul Razak adalah Menteri Pelajaran ketika itu.
Laporan ini telah menjadi asas kepada pendidikan di Malaysia sejak dari itu. Walaupun Hari Guru bukan cuti sekolah rasmi,sambutan biasanya diadakan pada 16 Mei atau lebih awal jika ia jatuh pada hari Sabtu atau Ahad.Sambutan ini biasanya diadakan di dewan sekolah dan selalunya berlangsung selama satu hari persekolahan

Apa kebendanya Laporan Razak?
Jawapan
Pegi check buku Sejarah SPM balik..haha
Aku pun pening2 sikit Sejarah haha

Secara ringkasnya Laporan Razak adalah gabungan antara Laporan Barnes (dipersetujui oleh Melayu) dan Laporan Fenn-Wu (dipersetujui oleh Cina dan India)
Laporan ini ada menyebut tentang penubuhan Sekolah Rendah bagi kaum Melayu (Kebangsaan), Cina (Jenis Kebangsaan Cina) dan India (Jenis Kebangsaan India)
dan Sekolah Inggeris
Bagi Sekolah Menengah,laporan ini menyatakan tentang penubuhan Sekolah Menengah Kebangsaan dan Sekolah Menengah Inggeris.
Itu pasal sekarang ada SK,SJK (T),SJK (C), dan SMK.
Laporan ini juga ada menyebut bahawa sekolah-sekolah yang disebut tadi semua akan dibiayai oleh kerajaan sepenuhnya.

Selain itu ada juga beberapa point penting dalam Laporan Razak itu seperti
  • Penubuhan satu sistem pendidikan yang selaras
  • Permulaan kokurikulum berorientasikan Malaya
  • Konsep sistem satu penilaian bagi semua
  • Pengiktirafan objektif bagi menjadikan Bahasa Melayu sebagai bahasa pengantar utama



Ha sudah,masuk Sejarah pulak.
Ok jadi itulah sedikit sebanyak tentang Hari Guru dan 16 Mei.
Nak tahu tak kat Malaysia je sambut 16 Mei tau.Kat tempat lain lain pulak tarikhnya

Apapun 
Selamat Hari Guru
(kalau takde cikgu alamatnya aku nak taip post pun tak dapat =))

AKB0048 Episod 3

AKB0048 kembali lagi minggu ini dengan sambungan daripada episod lepas.
Kalau korang masih ingat episod lepas,semua peserta yang menyertai ujibakat telah diselamatkan dan dilindungi di dalam satu kapal angkasa.

Di dalam kapal angkasa tu,mereka tidak tahu bahawa ujian untuk mereka menjadi ahli AKB akan bermula
Katagiri Tsubasa
Manager dan Producer AKB0048
Dia ni yang menyambut semua peserta ujibakat waktu kat dalam kapal angkasa

Peserta diberi tugasan
Mereka perlu memastikan persembahan 'Beginner' berjalan dengan lancar.
Mula-mula pening jugak sama ada mereka kena menyanyi/menari,rupa-rupanya mereka kena defend AKB0048 waktu buat persembahan,
Masa ni semua masih tak tahu lagi

Latihan macam nak pergi berperang

Masing-masing kepenatan.Maklumlah latihan ala-ala tentera

zzz dan xxx takde selera
Tapi lain pulak bagi Chieri,abih beberapa mangkuk dia melantak.
Masing-masing mempunyai masalah nak tidir sebab dalam keadaan terapung

Waktu semua orang tengah sibuk-sibuk pasal nak tidur.Nagisa ternampak Chieri menuju ke suatu tempat,dia pun ikut la dari belakang.
Lepas tu diorang ternampak kumpulan AKB0048 tengah berlatih
Terdetik di hati Nagisa bahawa kumpulan ini memang bersungguh-sungguh berlatih sedangkan mereka (peserta) merungut walaupun berlatih sekejap
Lagu masa berlatih ni memang style.Ada techno sket.

Ada berlaku ketegangan antara ahli AKB waktu latihan tu menyebabkan Nagisa tidak tahan lalu memberhentikan pergaduhan itu.
Tapi sebenarnya Nagisa tersilap kerana mereka (ahli AKB) bertengkar kerana ingin mendapat pendapat masing-masing tentang persembahan.

Latihan demi latihan menjadikan mereka semakin kuat

Masing-masing bersedia untuk berperang walaupun perasaan gemuruh menyelubungi
AKB0048 akan membuat persembahan di suatu planet manakala mereka (peserta) akan mempertahankan ahli AKB0048
Lengkap bersenjata di medan perang
Waktu perang tu ada jugak yang panik.
Peserta lain ada juga yang ditembak oleh robot DES
Siapa yang gugur di medan perang dikira gagal.
Agak kejam

Chieri menyelamatkan Nagisa waktu Nagisa ditembak.
Tindakannya ini menyebabkan dia yang ditembak.

Pengakhiran episod ni,Manager AKB0048 menerangkan bahawa semua ini adalah gimik untuk ujian semata-mata.Dia menyatakan bahawa peperangan tidak akan menyelesaikan segalanya,yang pentik kita kena bekerjasama antara satu sama lain dalam pasukan.
Rupanya semua yang diorang lalui tadi hanya palsu saja,,haha..Planet tu sebenarnya selamat je,hiburan tak diharamkan pun di situ,
Akhirnya mereka bertujuh layak untuk menjadi pelapis AKB0048

Mereka akhirnya layak menjadi pelapis
AKB0048 Generasi ke-77

-TAMAT EPISOD 3-

LAYAN VIDEO DI BAWAH
video

Sabtu, 12 Mei 2012

[Lawak]Kesimpulan Super Spontan Malam Ni

Komik di bawah menjelaskan segalanya,betul tak?
Hahaha
Aku takde keje ni lah jadinya


Macam apa je,semua suka kat Bella.
HAHAHA

Jumaat, 11 Mei 2012

Naruto Shippuden Episod 262

Maaf yer.lambat sikit aku nak tulis ulasan pasal Naruto punya episod minggu ni
Episod kali ni bertajuk 'The War Begin'
Dah terang-terang kan cakap peperangan dah bermula.

Ni aku akan cerita sikit episod ni secara ringkas
Pada episod ni,semua askar-askra Shinobi dan Kabuto sudah bergerak tetapi episod ni lebih tertumpu kepada Unit Commando bagi kedua-dua belah pihak.

Pada permulaan episod ni,pasukan Commando shinobi diketuai oleh Kankuro mencari kawasan untuk dijadikan kubu.Mereka menemui satu kawasan yang berdekatan dengan kawasan musuh.
Sementara itu,bagi pihak musuh,unit Commando diketuai oleh Deidara.
Deidaradan Sasori bergabung dan telah berjaya mengawal beberapa unit dari tentera shinobi.
Mereka (Sasori dan Deidara) menggunakan shinobi yang ditangkap untuk menyerang Kankuro dan kumpulannya.
Omoi agak gelisah mula-mula.Takut-takut kalau dia saja yang tinggal dan semua ahli kumpulannya mati.
Akhirnya ditenangkan oleh Kankuro

Kankuro,Ketua Unit Commando

Sasori dan Deidara,gabungan yang mantap

Kankuro mengarahkan kumpulannya bina kubu dan membahagikan tugas

Sementara itu,Kapten Anko sepertinya sudah matiapabila dia ditangkap oleh Kabuto pada episod lalu.Kesian dia

Unit-unti lain sudahkan mula bergark dan berpecah
Diketuai oleh Gaara dan Darui
Inilah rupa kubu unit Commando Shinobi.Nampak ringkas tapi efisyen

Babak lawan-lawan tu memang gempak.Waktu Kankuro dan kumpulannya pertahankan diri dari serangan Deidara memang gempak.
Kankuro dan memang tahu Sasori memang ada bersama-sama Deidara sebab dia kenal dengan jutsu puppet Sasori,maklumlah dia kan master puppet jutsu jugak.
Sasori menggunakan Muta(belakang) untuk menyerang kubu tentera Shinobi.
Masa ni Muta takleh buat apa-apa dah
Sasori menggunakan puppet jutsu mengawal tentera Shinobi dan mempergunakan mereka untuk menyerang.
Deidara punya ledakan memangkuat takde ingat.
Nampak macam kumpulan Kankuro dah tak selamat dah
Earth Style : Mobile Core
memang gempak,penyelamat sejati..haha

Akhirnya serangan dari Deidara dapat dipatahkan,Sasori terperangkap dengan Kankuro.
Ada sedikit filler mengenai Kankuro dan Sasori.Kalau korang masih ingat,Sasori pernah lawan dengan Kankuro.Masa tu Kankuro memang kalah teruk sebab dia tak tahu pun lawannya tu dulu Sasori,pencipta puppet jutsu.

Tentera shnobi yang lain yang Sasori dah berjaya kawal,Tokuma dan Ranka

Sasori ditarik oleh Kankuro.
Baru dia tahu bila buku bertemu ruas

Tapi kali ini,Kankuro dah bersiap sedia untuk membalas dendam.Memang style abis Kankuro
Sementara itu,Sai pulak terpaksa berdepan konflik apabila bertemu abangnya sendiri iaitu Shin.

Reaksi Sai apabila berhadapan dengan abangnya Shin,yang dibangkitkan menggunakan Edo Tensei
Shin (Edo Tensei)

Kankuro memang style.
Dia buat satu puppet khas untuk pertarungan dia dengan Sasori.
Memang nak hina Sasori sebenarnya,haha sebab hancurkan puppet dia yang dulu.


TAMAT EPISOD 262

Minggu depan peratrungan penuh emosi adik-abang,Sai dan Shin (Master of Art Battle)
+
Master of Red Puppet Jutsu (Sasori) vs Master of Black Puppet Jutsu (Kankuro)



Nah amik episod ni kat bawah.Ni yang low quality je.Try la carik kat youtube untuk High quality
video
Part 1
video
Part 2

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Blogger Wordpress Gadgets