Khamis, 31 Mei 2012

Running Man Episode 96

Apasal aku tetibe cerita pasal Running Man ni?
Sebab aku dah bosan tak tau nak tulis apa,jadi aku pun nak kongsi la kat korang antara rancangan favourite aku iaitu Running Man.

Rasanya kalau nak diikutkan, ramai dah orang tahu tentang rancangan ni,tak payah nak cerita banyak-banyak.
Rancangannya ni secara ringkasnya adalah seperti reality show yang melibatkan artis/orang terkenal di Korea.
Macam biasalah ada hos dan juga ada tetamu jemputan.
Keseluruhannya rancangan ni memang berbentuk jenaka dan memang santai dengan adegan-adegan kelakar oleh hos dan artis jemputan ketika mereka menyelesaikan tugasan.
Senang cerita,rancangan ni macam Explorace + Artis/Orang Terkenal Korea + Hos+Lawak Jenaka.
Tugasan-tugasan dier memang giler..haha

Ok dah citer serba sedikit pasal rancangan tu,meh sini aku cerita sikit pasal episod 96.
Episod kali ni menampilkan Park Ji Sung dan IU sebagai peserta jemputan.
Acara pertama iaitu Psychic Soccer memang kelakar takde ingat.
Setiap peserta diberi kuasa istimewa ketika perlawanan bola diadakan kecuali Park.Kesian dia sebab dalam kumpulan dia hanya ada 2 orang saja..Haha.Walaubagaimanapun,Park Ji Sung menang mudah je walaupun lawan 7 orang.
Favourite Power : IU (kuasa untuk memanggil bodyguard untuk escort dier sampai pintu gol,boleh digunakan sekali je bagi setiap separuh masa)

Bagi tugasan kedua,kesemua peserta dibahagikan kepada 3 kumpulan (masing-masing 3 orang).Mereka diminta untuk menjual hidupan laut di pasar berdasarkan harga makanan yang mereka order waktu sarapan.
Harga makanan tersebut termasuklah harga makanan staf bagi setiap kumpulan.
Mula-mula diorang semua tak tahu apabila disuruh menempah sarapan pagi.Jadik diorang main redah je la.Rupanya-rupanya ada yang tersirat.
Memang kelam-kabut waktu mereka semua kat pasar,haha
Park Ji Sung kena marah dengan tauke kedai yang memang berat sebelah,kesian dia.
Sementara itu,bagi pasukan lain,IU menggunakan 'kecomelannya' untuk memikat.Memang berhasil lah.
Kumpulan IU berada di tempat pertama dalam tugasan ini.

Selepas itu,mereka beralih ke tugasan seterusnya iaitu acara tarik tali di salah sebuah universiti tempatan.
Sebelum acara tarik tali tu,setipa ahli kumpulan diminta mencari peminat yang memakai baju yang sama dengan warna baju mereka (3 orang) untuk membentuk kumpulan bagi acara tarik tali.
Acara tarik tali memang sengit.Dan akhirnya,setelah bertungkus lumus,kumpulan Park Ji Sung memenangi tugasan ini.Tercungap-cungap Park,haha

Akhirnya,mereka sudah bersiap sedia untuk berlepas ke Thailand bagi menyambung tugasan mereka.Kumpulan Park berada di depan sekarang.
Penghujung episod ni,satu perkara telah dibongkarkan iaitu Park Ji Sung adalah seorang spy dan dia terlibat dalam spy mission.Dia diminta untuk memilih seorang sebagai scout .Siapakah yang dipilihnya?Tunggu next episode,haha

Aku bagi low quality video di bawah.Layan yer.

Klik dan anda akan dibawa ke halaman video


PART 1 CLICK HERE
PART 2 CLICK HERE
PART 3 CLICK HERE
PART 4 CLICK HERE
PART 5 CLICK HERE

KALAU NAK DOWNLOAD KORANG BOLEH PAKAI IDM SAJA..HANYA GRAB AND GO!
DOWNLOAD LINK TAKLEH BAGI SEBAB NANTI TAK PASAL-PASAL AKU KENA BLOCK..HAHA

0 ulasan:

Catat Ulasan

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Blogger Wordpress Gadgets