Rabu, 16 Mei 2012

AKB0048 Episod 3

AKB0048 kembali lagi minggu ini dengan sambungan daripada episod lepas.
Kalau korang masih ingat episod lepas,semua peserta yang menyertai ujibakat telah diselamatkan dan dilindungi di dalam satu kapal angkasa.

Di dalam kapal angkasa tu,mereka tidak tahu bahawa ujian untuk mereka menjadi ahli AKB akan bermula
Katagiri Tsubasa
Manager dan Producer AKB0048
Dia ni yang menyambut semua peserta ujibakat waktu kat dalam kapal angkasa

Peserta diberi tugasan
Mereka perlu memastikan persembahan 'Beginner' berjalan dengan lancar.
Mula-mula pening jugak sama ada mereka kena menyanyi/menari,rupa-rupanya mereka kena defend AKB0048 waktu buat persembahan,
Masa ni semua masih tak tahu lagi

Latihan macam nak pergi berperang

Masing-masing kepenatan.Maklumlah latihan ala-ala tentera

zzz dan xxx takde selera
Tapi lain pulak bagi Chieri,abih beberapa mangkuk dia melantak.
Masing-masing mempunyai masalah nak tidir sebab dalam keadaan terapung

Waktu semua orang tengah sibuk-sibuk pasal nak tidur.Nagisa ternampak Chieri menuju ke suatu tempat,dia pun ikut la dari belakang.
Lepas tu diorang ternampak kumpulan AKB0048 tengah berlatih
Terdetik di hati Nagisa bahawa kumpulan ini memang bersungguh-sungguh berlatih sedangkan mereka (peserta) merungut walaupun berlatih sekejap
Lagu masa berlatih ni memang style.Ada techno sket.

Ada berlaku ketegangan antara ahli AKB waktu latihan tu menyebabkan Nagisa tidak tahan lalu memberhentikan pergaduhan itu.
Tapi sebenarnya Nagisa tersilap kerana mereka (ahli AKB) bertengkar kerana ingin mendapat pendapat masing-masing tentang persembahan.

Latihan demi latihan menjadikan mereka semakin kuat

Masing-masing bersedia untuk berperang walaupun perasaan gemuruh menyelubungi
AKB0048 akan membuat persembahan di suatu planet manakala mereka (peserta) akan mempertahankan ahli AKB0048
Lengkap bersenjata di medan perang
Waktu perang tu ada jugak yang panik.
Peserta lain ada juga yang ditembak oleh robot DES
Siapa yang gugur di medan perang dikira gagal.
Agak kejam

Chieri menyelamatkan Nagisa waktu Nagisa ditembak.
Tindakannya ini menyebabkan dia yang ditembak.

Pengakhiran episod ni,Manager AKB0048 menerangkan bahawa semua ini adalah gimik untuk ujian semata-mata.Dia menyatakan bahawa peperangan tidak akan menyelesaikan segalanya,yang pentik kita kena bekerjasama antara satu sama lain dalam pasukan.
Rupanya semua yang diorang lalui tadi hanya palsu saja,,haha..Planet tu sebenarnya selamat je,hiburan tak diharamkan pun di situ,
Akhirnya mereka bertujuh layak untuk menjadi pelapis AKB0048

Mereka akhirnya layak menjadi pelapis
AKB0048 Generasi ke-77

-TAMAT EPISOD 3-

LAYAN VIDEO DI BAWAH
video

0 ulasan:

Catat Ulasan

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Blogger Wordpress Gadgets