Jumaat, 11 Mei 2012

Naruto Shippuden Episod 262

Maaf yer.lambat sikit aku nak tulis ulasan pasal Naruto punya episod minggu ni
Episod kali ni bertajuk 'The War Begin'
Dah terang-terang kan cakap peperangan dah bermula.

Ni aku akan cerita sikit episod ni secara ringkas
Pada episod ni,semua askar-askra Shinobi dan Kabuto sudah bergerak tetapi episod ni lebih tertumpu kepada Unit Commando bagi kedua-dua belah pihak.

Pada permulaan episod ni,pasukan Commando shinobi diketuai oleh Kankuro mencari kawasan untuk dijadikan kubu.Mereka menemui satu kawasan yang berdekatan dengan kawasan musuh.
Sementara itu,bagi pihak musuh,unit Commando diketuai oleh Deidara.
Deidaradan Sasori bergabung dan telah berjaya mengawal beberapa unit dari tentera shinobi.
Mereka (Sasori dan Deidara) menggunakan shinobi yang ditangkap untuk menyerang Kankuro dan kumpulannya.
Omoi agak gelisah mula-mula.Takut-takut kalau dia saja yang tinggal dan semua ahli kumpulannya mati.
Akhirnya ditenangkan oleh Kankuro

Kankuro,Ketua Unit Commando

Sasori dan Deidara,gabungan yang mantap

Kankuro mengarahkan kumpulannya bina kubu dan membahagikan tugas

Sementara itu,Kapten Anko sepertinya sudah matiapabila dia ditangkap oleh Kabuto pada episod lalu.Kesian dia

Unit-unti lain sudahkan mula bergark dan berpecah
Diketuai oleh Gaara dan Darui
Inilah rupa kubu unit Commando Shinobi.Nampak ringkas tapi efisyen

Babak lawan-lawan tu memang gempak.Waktu Kankuro dan kumpulannya pertahankan diri dari serangan Deidara memang gempak.
Kankuro dan memang tahu Sasori memang ada bersama-sama Deidara sebab dia kenal dengan jutsu puppet Sasori,maklumlah dia kan master puppet jutsu jugak.
Sasori menggunakan Muta(belakang) untuk menyerang kubu tentera Shinobi.
Masa ni Muta takleh buat apa-apa dah
Sasori menggunakan puppet jutsu mengawal tentera Shinobi dan mempergunakan mereka untuk menyerang.
Deidara punya ledakan memangkuat takde ingat.
Nampak macam kumpulan Kankuro dah tak selamat dah
Earth Style : Mobile Core
memang gempak,penyelamat sejati..haha

Akhirnya serangan dari Deidara dapat dipatahkan,Sasori terperangkap dengan Kankuro.
Ada sedikit filler mengenai Kankuro dan Sasori.Kalau korang masih ingat,Sasori pernah lawan dengan Kankuro.Masa tu Kankuro memang kalah teruk sebab dia tak tahu pun lawannya tu dulu Sasori,pencipta puppet jutsu.

Tentera shnobi yang lain yang Sasori dah berjaya kawal,Tokuma dan Ranka

Sasori ditarik oleh Kankuro.
Baru dia tahu bila buku bertemu ruas

Tapi kali ini,Kankuro dah bersiap sedia untuk membalas dendam.Memang style abis Kankuro
Sementara itu,Sai pulak terpaksa berdepan konflik apabila bertemu abangnya sendiri iaitu Shin.

Reaksi Sai apabila berhadapan dengan abangnya Shin,yang dibangkitkan menggunakan Edo Tensei
Shin (Edo Tensei)

Kankuro memang style.
Dia buat satu puppet khas untuk pertarungan dia dengan Sasori.
Memang nak hina Sasori sebenarnya,haha sebab hancurkan puppet dia yang dulu.


TAMAT EPISOD 262

Minggu depan peratrungan penuh emosi adik-abang,Sai dan Shin (Master of Art Battle)
+
Master of Red Puppet Jutsu (Sasori) vs Master of Black Puppet Jutsu (Kankuro)



Nah amik episod ni kat bawah.Ni yang low quality je.Try la carik kat youtube untuk High quality
video
Part 1
video
Part 2

0 ulasan:

Catat Ulasan

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Blogger Wordpress Gadgets