Jumaat, 30 Mac 2012

Naruto Episod 256 Prebiu

Yeay episod baru Naruto dah keluar.
Lambat sikit nak post sebab layan anime skejap tadi lepas tu main game sims social tak abih2

Ok, ringkasan untuk episod ni

Tajuk Episod ni Assemble! Shinobi Allied Forces. Dari tajuk tu kita dah tau la bahawa Tentera Kerjasama antara Shinobi akan diwujudkan. Bagi saper yang baca manga kira dah spoiler la kan. Aku pun takde la minat baca manga sangat sebab gambar tak gerak.

Permulaan Episod
Tsuchikage pun tiba dekat Konoha dengan Pulau Penyu di mana terdapat Naruto di dalamnya. Naruto dah mula syak tapi nasib baik Killer Bee sempat tipu dan suruh Naruto training imbang batu guna 9 tails
Tapi ak rasa imbang batu tu kira macam training la nak control chakra 9 tails

Side story : Sasuke tak sabar2 nak bukak penutup mata tapi Zetsu suruh dier bawak bersabar.



Naruto cuba seimbangkan batu guna 9 tails






Pertengahan Episod

Kabuto yang dah berjaya menangkap Kapten Yamato berjumpa dengan Madara dan berkata bahawa mereka boleh mendapat maklumat yang penting tentang Tentera Shinobi. Madara ingat nak tarik terus je maklumat dari Yamato lepas tu trus bunuh dier. Tapi Kabuto nak Yamato hidup2 sebab dier ada rancangan lain.

Sementara tu Tentera Shinobi dah pun atur rancangan bagaimana nak menyerang nanti.




Madara dan Kabuto berbual serius. Madara seakan tak percaya rupanya Orichimaru dah lama kaji pasal Pertubuhan Akatsuki


Perbincangan antara Kage tentang strategi peperangan





Bahagian Akhir Episod

Semua tentera-tentera dari seluruh bahagian negara (ada lima) berkumpul dekat luar kawasan lapang Konoha. Ada sedikit perbualan antara Shino,Chouji tentang bahagian2 dalam angkatan tentera Shinobi. Semua tentera saling berkenalan antara satu sama lain.

Begitu juga dengan bahagian tentera Madara/Kabuto, mereka juga bersiap sedia dengan angkatan yang akan menyerang Konoha.
Kabuto pun guna lah Edo Tenseiuntuk membangkitkan Jasad-jasad yang terdahulu sebagai tentera. Semua kuat-kuat habaq hang
Kabuto jugak guna sel dari badan Yamato untuk buat tentera ala-ala Zetsu banyak-banyak. Senang je kan Kabuto ni buat tentera.




Shikamaru menerangkan strategi Pasukan Shinobi secara terpertinci kepada Chouji


5 kapten setiap unit diperkenalkan



Kabuto bersiap sedia dengan menggunakan jurus Edo Tensei


Peleraian
Kapten-kapten bagi setiap pasukan Shinobi diperkenalkan. Style gile part bile diorang perkenalkan tu. Lagu abih semangat.

Bagi pasukan yang lain (Madara/Kabuto), mereka mengorak langkah untuk memulakan peperangan!!!!!!



TEAM ALLIED SHINOBI



KAPTEN UNIT 1: Serangan Jarak Sederhana, DARUI

Unit Serangan Jarak Sederhana

KAPTEN UNIT 2: Serangan Jarak Dekat, KITSUCHI


Unit Serangan Jarak Dekat


KAPTEN UNIT 3: Serangan Jarak Jauh Sederhana (melibatkan serangan dekat) , KAKASHI


Unit Serangan Jarak Jauh Sederhana

KAPTEN UNIT 5: Unit Khas,Jeneral Mifune

Unit Khas




KAPTEN UNIT 4: Serangan Jarak Jauh,
KETUA KOMANDER Untuk Semua Unit


Unit Serangan Jarak Jauh






                                                     BERSAMA DENGAN



RAKYAT JELATA


TEAM MADARA/KABUTO
TEAM EDO TENSEI




ITACHI, SASORI, DEIDARA


KAKUZU, NAGATO


HAKU,ZABUZA,GARI

HANZO, GRANNY CHIYO DAN KIMIMARO

HIZASHI HYUUGA (BAPAK NEJI),DAN,ASUMA SARUTOBI

YUGITO (EKOR 2), YAGURA (EKOR 3),ROSHI (EKOR 4), HAN (EKOR 5),UTAKATA (EKOR 6),FUU (EKOR 7)



DARI KANAN TSUCHIKAGE KEDUA, RAIKAGE KETIGA, KAZAKAGE KEEMPAT

EDO TENSEI YANG LAIN LAIN











                                                           BERSAMA


TENTERA DARI CELL YAMATO


SIAPA YANG AKAN MENANG? SAMA-SAMA KITA NANTIKAN EPISOD AKAN DATANG DAN AKAN DATANG....


//Penat wooh tulis ni..nak upload gambor lagi. Kalo ada silap fakta dan ejaan tu tegur yer xD

1 ulasan:

blog ni bagus..saya suke..

Catat Ulasan

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Blogger Wordpress Gadgets